Задача № 78

Ковальчук А.П. пропустила строк для прийняття спадщини після померлої матері. Після закінчення шестимісячного строку вона звернулася до суду з заявою про визначення додаткового строку для прийняття спадщини. Судом задоволено позов Ковальчук А.П. Протягом визначеного судом строку остання подала заяву про прийняття спадщини.

Спадкоємцем за законом померлої був ще й син, який також пропустив строк для прийняття спадщини, але який не звертався до суду з позовом про продовження строку для прийняття спадщини, проте мав намір звернутися із заявою про прийняття спадщини після померлої матері. У свою чергу нотаріус повідомив сина спадкодавиці про те, що він вважається таким, що спадщину не прийняв.

За яких умов син матиме можливість подати заяву про прийняття спадщини після померлої матері (свідоцтво про право на спадщину за законом дочці спадкодавиці не видавалось)?

1. Заяву про прийняття спадщини може подати лише дочка померлої.

2. Син повинен звернутись до суду з позовом про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини.

3. Сестра може дати свою письмову згоду на подачу заяви про прийняття спадщини братом.

4. Син повинен подати заяву про прийняття спадщину у присутності та за усною згодою сестри. 5. Судом задоволено позов Ковальчук А.П. і за цим рішенням є можливість подати заяву про прийняття спадщини і її брату.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: