Яким шляхом здійснюється зміна або розірвання нотаріально посвідченого договору?




Коментарів: 2
  1. Ольга

    Ст. 654 Цивільного кодексу України – зміна або розірвання договору вчиняється в такій самій формі, що й договір, що змінюється або розривається, якщо інше не встановлено договором або законом чи не випливає із звичаїв ділового обороту.

  2. Лілія

    Порядок вчинення нотаріальних дій Глава 1 розділу II 
    п. 7. Зміна або розірвання нотаріально посвідченого договору
    здійснюється шляхом складання окремого договору, підписується сторонами і посвідчується нотаріусом.
    Якщо нотаріус, який посвідчив договір, позбавлений можливості посвідчити договір про його зміну або розірвання (у разі смерті, заміщення нотаріуса, у разі неможливості виконання ним своїх обов’язків, припинення нотаріусом діяльності, передачі документів до державного нотаріального архіву або з будь-яких інших причин), договір про зміну або розірвання договору може бути посвідчений іншим нотаріусом. При цьому таким нотаріусом складається додатковий примірник договору, який направляється ним за місцем зберігання договору, що змінюється або розривається. Сторонам договору нотаріус роз’яснює про повернення документа за місцем зберігання примірника договору, що розірваний.
    Розірвання договорів, предметом яких є майно, що перебуває у податковій заставі, здійснюється за письмовою згодою відповідного податкового органу.
    У разі одержання рішення суду про визнання нотаріально посвідченого договору недійсним нотаріус проставляє про це відмітку на примірнику договору, який зберігається в матеріалах нотаріальної справи, долучивши до нього копію рішення суду, а також проставляє відмітку в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій і, при можливості, на всіх інших примірниках договору.
    Документ, що посвідчує право власності та подавався для вчинення нотаріальної дії, повертається відчужувачу майна.
    Державне мито чи плата за посвідчення договору про відчуження майна при його зміні або розірванні сторонам не повертається

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: