За якої з умов нотаріус НЕ вчиняє виконавчого напису?

Коментарів: 4
  1. Мальвіна

    У разі отримання письмової заяви від попереднього іпотекодержателя, який має вищий пріоритет, про припинення звернення стягнення на предмет іпотеки виконавчий напис нотаріусом не вчинюється.
    (п. 2.5. Гл. 16 розділу ІІ Порядку)

  2. Ирина

    Ще на майно, одержане на підставі договору про припинення права на аліменти на дитину у звязку з набуттям права власності на нерухоме майно (п.4 ст. 190 Сімейного кодексу України) теж не може бути звернення стягнення.

  3. Юлія

    Щодо окремого майна законодавством України можуть бути встановлені випадки заборони або особливої процедури звернення стягнення:
    • на майно, одержане на підставі договору про припинення права на утримання, не може бути звернене стягнення (ч. 3 ст. 89 Сімейного кодексу України);
    • на майно, передане набувачу за договором довічного утримання (догляду), не може бути звернене стягнення протягом життя віджужувача (ч. 2 ст. 754 Цивільного кодексу України);
    • звернення стягнення на майно, що є предметом іпотеки і належить державному чи комунальному підприємству або підприємству, більш як 50 відсотків акцій (часток, паїв) якого перебуває у державній власності, здійснюється на підставі рішення суду (стаття 33 Закону України „Про іпотеку”).

  4. Анна

    Нотаріуси відмовляють у вчиненні виконавчого напису у випадках, коли витребовується майно, звернення стягнення на яке забороняється законодавством України або здійснюється виключно на підставі рішення суду.
    (підпункт 1.3 пункту 1 Глави 16 розділу ІІ Порядку)

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: