У якому випадку спадкоємець, який прийняв спадщину,зобов’язаний звернутися до нотаріуса за видачею йому свідоцтва про право на спадщину?

Коментарів: 4
  1. Наталія

    Майно чи майнові право з обтяженням
    Нерухоме майно
    Інше майно, що підлягає державній реєстрації.

  2. Дмитро

    Ця норма змінена, як відповідати, не знаю.

    Стаття 1297. Обов’язок спадкоємця звернутися за свідоцтвом про право на спадщину
    {Назва статті 1297 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2478-VIII від 03.07.2018}
    1. Спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є майно та/або майнові права, які обтяжені, та/або нерухоме майно та інше майно, щодо якого здійснюється державна реєстрація, зобов’язаний звернутися до нотаріуса або в сільських населених пунктах – до уповноваженої на це посадової особи відповідного органу місцевого самоврядування за видачею йому свідоцтва про право на спадщину на таке майно.

  3. Галина

    Відповідно до ч.1 ст. 1297 Цивільного Кодексу України спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є нерухоме майно, зобов’язаний звернутись до нотаріуса за видачею йому свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно.

  4. Anna

    Спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є нерухоме майно, зобов’язаний звернутися до нотаріуса за видачею йому свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно та зареєструвати право на спадщину в органах, які здійснюють державну реєстрацію нерухомого майна.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: