Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним:

Коментарів: 5
  1. Світлана

    1. Оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання (далі – оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання) здійснюється:

    1) особі, яка досягла 16-річного віку, – на підставі її особистої заяви про оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання (далі – заява) (додаток 1);

    2) особі, яка не досягла 16-річного віку, особі, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, – на підставі заяви одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників (далі – законні представники).

    «Порядку провадження за заявами про оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання

  2. Ирина

    Крім того, з 14 років дитина має самостійно обирати своє місце проживання (норми СК України).
    Може не потрібна згода батьків?

  3. Ирина

    Як бути якщо зараз паспорт оформлюється в 14 років? (див. питання № 10 та коментарі до нього).

  4. Наталія

    Виїзд з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років може бути здійснено лише за їх згодою, оформленою письмово і нотаріально засвідченою.

  5. Оля

    Особисто
    При укладенні правочину неповнолітньою особою нотаріусом витребовується заява батьків про згоду на вчинення правочину неповнолітнім. Текст зазначеної заяви може розміщуватися у тексті самого правочину перед підписом неповнолітнього, якщо батьки (або один із них) присутні при укладенні такою особою правочину.
    У разі викладення заяви окремо від тексту правочину підпис(и) на такій заяві повинен(ні) бути засвідчений(і) нотаріально.
    (п. 5 гл. 3 р. I Порядку вчинення нотаріальних дій)
    Оформлення документів для виїзду на постійне здійснюється:
    1) особі, яка досягла 16-річного віку, – на підставі її особистої заяви про оформлення документів для виїзду (пп. 1.1 р. IІ Порядку провадження за заявами про оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання)
    Разом із заявою заявник подає:

    7) нотаріально засвідчену згоду законних представників;
    8) нотаріально засвідчену згоду дитини віком від 14 до 16 років на виїзд за кордон на постійне проживання (пп. 7.4, 8.4 р. IІ Порядку провадження за заявами про оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання)

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: