Коли видається виконавчий лист?

Коментарів: 4
  1. Олеся

    Виконавчий лист видається для виконання:

    а) рішень, ухвал і постанов у цивільних та адміністративних справах; та вироків, ухвал і постанов у кримінальних справах у частині майнових стягнень;

    б) мирових угод, затверджених судом;

    в) рішень третейських судів у цивільних справах громадян;

    г) рішень іноземних судів і арбітражів, якщо вони визнані й допущені для виконання на території України у встановленому законодавством порядку.

  2. Людмила

    «виконавчий лист передається судом на руки стягувачу за його заявою в день звернення або на вимогу стягувача надсилається за місцем його проживання (для юридичних осіб — за місцем знаходження) рекомендованим листом із розпискою про одержання».

  3. dorothy

    Виконавчий лист видається стягувачеві після набрання рішенням суду законної сили, якщо справа була розглянута в першій інстанції (після винесення судом першої інстанції рішення у справі законом передбачений 10-денний термін оскарження рішення, і тільки після цього терміну, в випадку відсутності апеляційної скарги, рішення набуває законну силу, ст.223 Цивільного Процесуального Кодексу України із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.07.2010 р. N 2453-VI). Виконавчий лист може видаватися також відразу після прийняття судового рішення – у разі негайного виконання рішення суду. Негайно виконуються рішення судів апеляційної та касаційної інстанцій.

  4. Христина

    На примусове виконання рішення третейського суду. Питання видачі виконавчого листа розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: