Задача № 90

01.05.2008 померла Завадська К.П., яка проживала у с. Березанка Чернігівського району. Спадкоємцем померлої був єдиний син Завадський С.В., який проживав у м. Чернігові. Спадкове майно складалося з житлового будинку та земельної ділянки.

Завадський С.В. помер 10.10.2008, із заявою про прийняття спадщини після померлої матері до Чернігівської районної державної нотаріальної контори не встиг звернутися. Померлому на праві приватної власності належить квартира у місті Чернігові. Спадкоємцем Завадського С.В. є єдина дочка Олена, яка 13.11.2008 звернулася до нотаріуса у м. Чернігові із заявою про прийняття спадщини після померлого батька. При цьому спадкоємиця хотіла зазначити, що спадкове майно складається із квартири, та житлового будинку, земельної ділянки, що після її баби Заводської К.П. успадкував її батько.

Скільки спадкових справ має бути заведено?

1. Спадкові справи заводяться нотаріусом самостійно, а тому їх кількість встановлює сам нотаріус на власний розсуд та відповідно до свого внутрішнього переконання.

2. Повинно бути заведено дві спадкові справи: після батька по м.Чернігову та після баби (матері батька) по Чернігівському району.

3. Повинно бути заведено одна спадкова справа: баби (матері батька) по Чернігівському району.

4. Повинно бути заведено дві спадкові справи: після батька та після баби (матері батька) по м. Чернігову.

5. Повинно бути заведено одна спадкова справа: після батька по м. Чернігову.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: