Задача № 87

Під час розлучення Бондаренко С.П. і Бондаренко В.П. вирішили, що їх дитина проживатиме з її матір’ю, Бондаренко В.П. Подружжя Бондаренків між собою домовилися, що обов’язок батька сплачувати аліменти буде припинено у зв’язку з передачею права власності на житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами, а також на грошові вклади, що зберігаються на депозитних рахунках АППБ “Аваль”, що мають перейти у власність дитини. Вони звернулися до нотаріуса посвідчити відповідний договір.

Чи може нотаріус посвідчити даний договір?

1. Так, може, оскільки згідно ст. 190 Сімейного кодексу України нотаріус може посвідчити договір про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на майно з дозволу органів опіки та піклування.

2. Так, може, оскільки згідно Сімейного кодексу України та Цивільного кодексу України нотаріус може посвідчити договір про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно, але тільки у випадку згоди дитини, яка досягла чотирнадцятирічного віку, або у випадку згоди органів опіки та піклування, якщо дитина не досягла чотирнадцятирічного віку. Грошові ж вклади, що зберігаються на депозитних рахунках АППБ «Аваль» також можуть бути предметом такого договору, тому що в законі немає імперативної норми з цього приводу.

3. Так, може, посвідчивши 2 договори, предметом одного з яких буде нерухоме майно, предметом іншого – грошові вклади, що зберігаються на депозитних рахунках АППБ «Аваль», при наявності дозволу органів опіки та піклування.

4. Так, може, оскільки згідно ст. 190 Сімейного кодексу України нотаріус може посвідчити договір про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно з дозволу органів опіки та піклування. Грошові ж вклади, що зберігаються на депозитних рахунках АППБ «Аваль» не можуть бути предметом такого договору.

5. Ні, не може, оскільки згідно ст. 190 Сімейного кодексу України нотаріус може посвідчити договір про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності лише на нерухоме майно з дозволу органів опіки та піклування.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: