Задача № 76

Громадянин України Іванов Іван Іванович все своє майно заповів дочці від першого шлюбу Валерії. У червні 2004 року заповідач помер. До складу спадкового майна входить квартира, грошовий вклад в Ощадбанку. Вказана квартира була спільним сумісним майном подружжя. Із заявою про прийняття спадщини та видачею свідоцтва про право на спадщину до нотаріуса звернулись: дочка Валерії; вдова- Дружина 1959 року народження; двоє синів 14 та 17 років. Хто має право на спадщину і на яку частку?

1. Дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину має бути відмовлено, неповнолітнім синам має бути видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову частку по 1/8, дочці має бути видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4 частки у спадщині.

2. У зв’язку з наявністю спадкоємців, які мають право на обов’язкову частку у спадщині відповідно до ст. 1241 ЦК України дружині має бути видано свідоцтво про право власності на 2/3 частки від усієї спадщини з урахуванням частки у праві спільної сумісної власності, неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину має бути видане на 1/6 частку кожному, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом – на 1/6 частку.

3. Дружині має бути видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку у спадщині, неповнолітнім синам має бути видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову частку по 1/6 частці у спадщині, дочці має бути видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/6 частку у спадщині.

4. Дружині, неповнолітнім синам має бути видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову частку по 1/8 частці, дочці має бути видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/8 часток.

5. Дружині має бути видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку квартири, неповнолітнім синам має бути видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову частку по 1/8 частці у спадщині, дочці має бути видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4 частки у спадщині.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: