Задача № 65

Спадкодавець Іванов Петро Іванович залишив заповіт на двох синів А. та В. Один із спадкоємців за заповітом В. відмовився від прийняття спадщини за заповітом на користь спадкоємця за законом-сина Б., 1980 року народження та зазначив, що на прийняття спадщини за законом він не претендує. Спадкоємець за законом – син Б. та спадкоємець за заповітом син А. спадщину прийняли.

Яким чином нотаріус повинен видати свідоцтво про право на спадщину ?

1. Видати свідоцтва про право на спадщину за заповітом по ‘А частці кожному із спадкоємців, які прийняли спадщину.

2. Видати на ‘А частку свідоцтво про право на спадщину за заповітом на ім’я спадкоємця А; на ‘А частку свідоцтво про право на спадщину за законом на ім’я спадкоємця Б.

3. Видати свідоцтва про право на спадщину за законом по ‘А частці кожному із спадкоємців.

4. Видати на 1/2 частку свідоцтво про право на спадщину за заповітом на ім’я спадкоємця А, а 1/2 частку, тобто по 1/4 частці кожному видати свідоцтва про право на спадщину за законом на ім’я спадкоємців А., Б., так як не можна відмовитись від прийняття спадщини за заповітом на користь спадкоємця за законом (ст. 1274 ЦК України спадкоємець за заповітом має право відмовитись від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом) частка від якої відмовився спадкоємець за заповітом Б. переходить спадкоємцям за законом.

5. Видати на ‘А частку свідоцтво про право на спадщину за законом на ім’я спадкоємця А; на Уг частку свідоцтво про право на спадщину за заповітом на ім’я спадкоємця Б.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: