Задача № 6

До нотаріуса звернулись громадянка України Петрова Ніна Іванівна та Захаров Андрій Григорович з проханням посвідчити договір купівлі-продажу гаража, право власності продавця на який зареєстровано в БТІ у 2005 році. При цьому ціна продажу є вищою від ціни, за якою гараж був придбаний. Протягом поточного календарного року продаж іншого нерухомого майна продавцем не здійснювалась. Який розмір оподаткування доходу від продажу гаража?

1. Не оподатковується, у зв’язку з тим, що нерухоме майно перебувало у власності Продавця більше 3-х років.

2. 15-17% від оціночної вартості гаража.

3. 1 % від оціночної вартості гаража, як і об’єкт рухомого майна (легковий автомобіль, мотоцикл).

4. 15-17% від позитивної різниці між ціною продажу і ціною придбання.

5. 5 % від оціночної вартості гаража (п. 172.2 ПКУ).



Коментарів: 3
  1. юлія

    це нежитлове приміщення

  2. Євген

    Чому правильна відповідь 4? Згідно п. 172.2 та п. 167.2 ставка податку 5% застосовується якщо це не перший продаж протягом року, а в задачі сказано, що “Протягом поточного календарного року продаж іншого нерухомого майна продавцем не здійснювалась”. Тут треба застосувати п. 172.1 ПКУ – без податку, якщо об’єкт у власності більше 3-х років.

    1. Яна

      Відповідь правильна.
      Від продажу нежитлових приміщень (в цьому випадку гараж) сплачується податок за ставкою, визначеною пунктом 167.2 статті 167 Податкового Кодексу (це 5%).
      Стаття 172.2. Податкового Кодексу: Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у пункті 172.1 цієї статті, “”””””””або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного в пункті 172.1 цієї статті, “”””””підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною пунктом 167.2 статті 167 цього Кодексу.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: