Задача № 43

У серпні 2008 року помер громадянин П. На день його смерті залишилось майно, що складається з автомашини, земельної ділянки та Угчастини квартири. Спадкоємцями до майна померлого є четверо осіб: двоє синів, дочка та дружина. Ним було складено у 2005 році заповіт на двох синів, а у 2008 році складено новий заповіт тільки на одну дочку. Заповіт 2008 року був визнаний судом недійсним.

Майно являється спільною сумісною власністю подружжя.

Яке свідоцтво буде видано нотаріусом?

Хто буде спадкувати і в яких частинах?

1. Майно визначено як спільна сумісна власність подружжя, тому буде складатися із: 1/2 машини, ‘А земельної ділянки та Улквартири. Успадкують 2 сина по заповіту в рівних частках кожен: ‘А машини, 1А земельної ділянки -, Улквартири.

2. Оскільки рік дружини та доньки невідомо і ми не можемо їх враховувати як спадкоємців, що мають право на обов’язкову частку, тому майно померлого гр. П успадковується по заповіту.

3. Майно визначено як спільна сумісна власність подружжя, тому визначаємо долю дружини – вона буде складатися із: 1/ 2 машини, Угземельної ділянки та 1/2 квартири. Тому майно померлого гр. П успадкують частках кожен. (інші варіанти ще гірші, важаю, якщо не зазначена причина визнання заповіту не дійсним, то перший не відновлюється )

4. Майно визначено як спільна сумісна власність подружжя, тому визначаємо долю дружини – вона буде складатися із: 1/ 2 машини, Угземельної ділянки та Улквартири. Оскільки рік дружини та доньки невідомо і ми не можемо їх враховувати як спадкоємців, що мають право на обов’язкову частку, тому майно померлого гр. П успадкують 2 сина по заповіту в рівних частках кожен: Угмашини – по Улкожен, Угземельної ділянки – по Ул кожен, Улквартири – по 1/8 кожен.

5. Дружина буде мати 1/ 2 машини, Угземельної ділянки та Улквартири. Другу частину майна успадкують 2 сина по заповіту.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: