Задача № 33

20 січня 2012 року померла громадянка Динькова Ніна Іванівна. Із заявою про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину звернулась дочка померлої Олена і троє повнолітніх дітей померлого в 2007 році сина Динькової Н.І. Олега.

Хто має право на спадщину і на яку частку?

1. Дочка Ольга – спадкоємець першої черги, тому що відповідно до ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, його батьки та рідні брати та сестри спадкодавця. Троє внуків померлої згідно з ст.1265 ЦК України як інші родичі спадкодавця до шостого ступеня споріднення. Тому дочка Олена спадкує /і спадщини, а інша половина спадщини порівно розподіляється між трьома внуками померлої. Кожен з них, отримує по 1/6 частці зі спадкового майна.

2. Дочка Ольга – спадкоємець першої черги, тому що відповідно до ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Троє внуків померлої по праву представлення згідно з ст.1266 ЦК України спадкують ту частку, яка належала б за законом їхньому батьку, якби він був живий на час відкриття спадщини.

Тому дочка Олена спадкує 1/2 спадщини, а інша половина спадщини порівно розподіляється між трьома внуками померлої, тому що онуки спадкують ту частку, яка належала б по закону їх батьку. Кожен з них отримує по 1/6 частці зі спадкового майна.

3. Дочка Ольга – спадкоємець першої черги, тому що відповідно до ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Троє внуків померлої згідно з ст.1266 ЦК України спадкують ту частку, яка належала б за законом їхньому батьку, якби він був живий на час відкриття спадщини, а тому є спадкоємцями першої черги. Тому дочка Олена, три внуки померлої спадкують рівні частки у спадщини. Кожен з них отримує ‘А частину зі спадкового майна.

4. Дочка Ольга – спадкоємець першої черги, тому що відповідно до ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Троє внуків померлої по праву представлення згідно з ст. 1267 ЦК України спадкують ту частку, яка належала б за законом їхньому батьку, якби він був живий на час відкриття спадщини. Тому дочка Олена спадкує !4 спадщини, а інша половина спадщини порівно розподіляється між трьома внуками померлої, тому що онуки спадкують ту частку, яка належала б по закону їх батьку. Кожен з них отримує по 1/4 частці зі спадкового майна.

5. Дочка Ольга – спадкоємець першої черги, тому що відповідно до ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Троє внуків померлої згідно з ст.1266 ЦК України спадкують ту частку, яка належала б за законом їхньому батьку, якби він був живий на час відкриття спадщини, а тому є спадкоємцями першої черги. Тому дочка Олена спадкує Угспадщини, а інша половина спадщини порівно розподіляється між трьома внуками померлої. Кожен з них отримує по 1/5 частці зі спадкового майна.



Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: