Задача № 24

Після смерті 01.02.06 року гр. Т. спадкоємцями за заповітом на квартиру є гр. Ж та гр. Ф , які не є спадкоємцями за законом. Спадкоємцями за законом є дружина померлого, інвалід II групи, 1928 року народження, та дочка померлого, 1954 року народження. Усі спадкоємці, як за законом так і за заповітом звернулися за одержанням свідоцтва про право на спадщину.

Хто і в яких частках буде спадкувати майно, яке складається з квартири, яка раніше була подарована заповідачу його батьком?

1. Спадкове майно є особистою приватною власністю спадкодавця, оскільки належало на підставі договору дарування. Дочці померлого на день відкриття спадщини 52 роки, що не дає їй право на обов’язкову частку. Дружина має право на обов’язкову частку 1/2 Ж. і Ф. – по заповіту по 2/4 часток спадщини.

2. Спадкове майно є особистою приватною власністю спадкодавця, оскільки належало на підставі договору дарування.

3. Спадкове майно є особистою приватною власністю спадкодавця, оскільки належало на підставі договору дарування. Дочці померлого на день відкриття спадщини 52 роки, що не дає їй право на обов’язкову частку. Дружина має право на обов’язкову частку 1/4, Ж. і Ф. – по заповіту по 3/8 часток спадщини.

4. Спадкове майно є особистою приватною власністю спадкодавця, оскільки належало на підставі договору дарування. Дочці померлого на день відкриття спадщини 52 роки, що не дає їй право на обов’язкову частку.



Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: