Задача № 170

Федоренко І.К. прийняв у дар від батька Федоренко К.В. житловий будинок з господарськими будівлями. Федоренко І.К. помер 10 листопада 2013 року. За життя він заповідав належне йому вищезазначене нерухоме майно в рівних частках двом дочкам. Крім цього будинку у померлого нічого не має. До нотаріуса із заявою про прийняття спадщини звернулися дві дочки та дружина 1947 року народження.

Які свідоцтва і на які частки спадкового майна будуть видані нотаріусом та яка частина житлового будинку буде належати кожному із спадкоємців?

1. Кожній дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом по 1/3 частці житлового будинку та дружині буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову частку 1/3 частку житлового будинку.

2. Кожній дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 часток, а дружині свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову частку на 1/6 частку житлового будинку.

3. Дружина отримає Уг частку майна у зв’язку з тим, що це майно належало подружжю на праві спільної сумісної власності. Дві дочки спадкують ту частку майна, яка належала їх батьку – тобто по ‘А частці від усього спадкового майна.

4. Кожній дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 часток, а дружині свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/8 частку.

5. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку житлового будинку та дочкам буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом кожній по 1/4 частці кожній.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: