Задача № 156

Спадкодавець згідно заповіту залишив усе своє майно дочці (гр. Б). Після його смерті залишились дружина пенсійного віку (гр. В.) та два сини (гр. Г., Д.), один з яких інвалід. Дружина в заяві про видачу свідоцтва про право на спадщину зазначила, що їм з чоловіком майно належало їм на праві спільної сумісної власності.

Хто і яку частку від спадщини отримає?

1. Дружині-обов’язкова частка. Дружина також має право отримати свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя на ‘А спільного майна.

2. Дружині- 1/16 як обов’язкова частка. Дружина також має право отримати свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя на ‘А спільного майна. Дочкою – 3/4 часток по заповіту. Син інвалід – 1/12 як обов’язкова частка.

3. Дружині- ‘А та обов’язкова частка. Дочка – 1/6 часток по заповіту. Син інвалід – 1/12 як обов’язкова частка.

4. Якщо нотаріусу будуть надані відповідні документи що стверджують право спільної сумісної власності на майно то частка спадкодавця в спільній сумісній власності повинна бути поділені: Дружині- 1/16 як обов’язкова частка. Дружина також має право отримати свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя на 1/2 спільного майна . Дочкою – 3/8 часток по заповіту. Син інвалід – 1/16 як обов’язкова частка.

5. Дружині— 1/16 як обов’язкова частка. Дочкою — 3/8 часток по заповіту. Син інвалід — 1/16 як обов’язкова частка.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: