Задача № 142

15 січня 2014 року помер Іванов Степан Григорович, який склав заповіт на належне йому майно (земельну ділянку та розташований на ній житловий будинок, який був куплений ним в 2009 році) та вказав своєю єдиною спадкоємицею дочку Галину. До нотаріуса звернулись дочка Галина, син Володимир (інвалід III групи) та дружина Світлана, 1968 року народження, яка перебувала з Івановим С.Г в зареєстрованому шлюбі з 1998 року. Крім того, дружиною Світланою було подано заяву про видачу свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя.

Які свідоцтва і кому повинен видати нотаріус?

1. Свідоцтво про право власності на /г частку земельної ділянки та житлового будинку дружині Світлані, а також свідоцтва про право на спадщину за заповітом дочці Галині на ’/г частку спадкового майна та дружині Світлані за законом на ‘А частку спадкового майна.

2. Свідоцтво про право власності на 1/2 частку земельної ділянки та житлового будинку дружині Світлані, а також свідоцтва про право на спадщину за заповітом дочці Галині на 5/12 часток житлового будинку та земельної ділянки та сину Володимиру на обов’язкову частку – 1/12 частку житлового будинку та земельної ділянки.

3. Свідоцтво про право власності на ‘/2 частку земельної ділянки та житлового будинку дружині Світлані, а також свідоцтво про право на спадщину за заповітом дочці Галині на все спадкове майно.

4. Свідоцтво про право на спадщину за заповітом дочці Галині на 5/6 часток земельної ділянки та житлового будинку та сину Володимиру свідоцтво про право на спадщину на обов’язкову частку – 1/6 частку земельної ділянки та житлового будинку.

5. Свідоцтво про право власності на /2 частку земельної ділянки та житлового будинку дружині Світлані, а також свідоцтва про право на спадщину за заповітом дочці Галині на 1/3 частку спадкового майна та дружині Світлані і сину Володимиру за законом по 1/3 частці кожному.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: