Задача № 14

На час відкриття спадщини спадкодавцю належав житловий будинок з надвірними будівлями. Цей будинок було набуто згідно з договором купівлі-продажу під час зареєстрованого шлюбу. Спадкодавець залишив заповіт на цей житловий будинок на користь своєї дочки. Спадкоємцями також є непрацездатна дружина спадкодавця, яка претендує також на частку у спільному майні подружжя, та непрацездатний за станом здоров’я син спадкодавця. Всі з перелічених вище спадкоємців своєчасно звернулися до державної нотаріальної контори за здійсненням свого спадкового права.

У яких частках розподілятиметься спадкове майно?

1. Всі троє спадкують по 1/6 частці та дружина отримає у власність Угчастки.

2. Дочка спадкує 2/3 частки, дружина спадкує 1/6 частки та син спадкує 1/6 частки від 1/2 частки спадкового майна, дружина отримує свідоцтво про право власності на 1/2 частку.

3. Дочка спадкує 1/3 частки, дружина спадкує 1/12 частки, син спадкує 1/12 частки та дружина отримає у власність 1/2 частки.

4. Дочка спадкує Угчастки та дружина отримає право власності на Угчастку.

5. Усе успадкує дочка за заповітом.



Коментарів: 3
  1. Ирина

    правильный ответ 2, Вы просто уже начали считать доли самого дома, а в свидетельстве то пишется в какой части наследует наследник, просто спадщина складаеться будет уже не с целого дома, а с 1/2. а вы посчитали сразу доли в доме

  2. Елена

    правильна відповідь 3

  3. Тетяна

    Підкреслена відповідь №2 – не вірна!! навідь якщо скласти усі частки то виходить більше цілого!!
    Вірною є відповідь № 3!!
    1/2 частку отримує дружина по свідоцтву на частку у спільному майні подружжя. Інша 1/2 частка ділеться на 3 спадкоємців, оскільки син та дружина є непрацездатними. Тому дочка не може отримати 1/2 частку по заповіту, а тільки 1/3. непрацездатний син та непрацездатна дружина отримують обовязкому частку, а саме по 1/12 кожному.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: