Задача № 132

До нотаріуса звернулись для посвідчення іпотечного договору. Зобов’язанням, що має забезпечуватися іпотекою, є договір позики, укладений в простій письмовій формі. Відповідно до цього договору громадянин П. надав у позику громадянину А. 120 000 грн. У зв’язку з цим громадянин А. має намір передати в іпотеку громадянину П. належний йому гараж вартістю 95 000 грн., що розміщений на належній йому земельній ділянці, яка була виділена під гараж. При цьому,, свідоцтво про право власності на земельну ділянку А. втрачено. Крім того, відсутня згода дружини П. на укладення такого договору.

Які мають бути дії нотаріуса?

1. Відмовляє в посвідченні договору, оскільки в даному випадку передачі в іпотеку підлягає гараж з земельною ділянкою, на якій він розташований.

2. Посвідчує договір тільки після отримання згоди подружжя П. на укладення договору. Право власності на земельну ділянку не перевіряється, оскільки вона не передається в іпотеку.

3. Відмовляє в посвідченні договору, оскільки договір позики повинен бути посвідчений нотаріально.

4. Посвідчує договір тільки після отримання згоди подружжя П. та документа, виданого уповноваженим органом про кадастровий номер та площу земельної ділянки, що виділена під гараж.

5. Відмовляє в посвідченні договору, оскільки вартості гаража недостатньо для забезпечення зобов’язання.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: