Задача № 122

Громадянин Г. помирає у 2007 році, а у 2005 році він склав заповіт за яким заповів житловий будинок громадянину К. У 2006 році громадянин Г. склав заповіт, за яким все майно (квартиру та автомобіль) залишає громадянину В. Після смерті громадянина Г. до нотаріальної контори звернулася за прийняттям спадщини громадянин К., дочка померлого повнолітня та дієздатна, а також громадянин В. До нотаріальної контори дочкою заповідача надано рішення суду про скасування заповіту, тому що громадянином Г. заповіт у 2006 році був складений під впливом насильства з боку громадянина В.

Які свідоцтва може видати нотаріус?

1. Свідоцтво про право на спадщину отримають дочка заповідача та громадянин К. кожен по ‘А від житлового будинку та по ‘А від автомобіля та квартири.

2. Вірної відповіді немає

3. Громадянин К. отримає свідоцтво на будинок за заповітом, дочка спадкодавця отримає свідоцтво на все майно (автомобіль та квартира).

4. Громадянин К. отримає будинок за заповітом, дочка не спадкує, громадянин В. отримає майно за заповітом 2006 року. Нотаріус не враховує рішення суду, оскільки воно надійшло не від суду, а надано дочкою спадкодавця.

5. Громадянин К. отримає свідоцтво на будинок за заповітом, дочка спадкодавця отримає свідоцтва на автомобіль та квартиру.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: