Задача № 117

Громадянин К. укладає з банком договір іпотеки, в забезпечення іпотечного договору передає свій будинок разом із земельною ділянкою (що належать йому на праві приватної власності), однак у день оформлення іпотечного договору у нотаріуса з’ясовується, що громадянин К. не встиг вчасно зробити оцінку земельної ділянки і вирішив, що це він зможе зробити потім.

Які дії нотаріуса у цьому випадку?

1. Відмовити у вчиненні нотаріальної дії. Відповідно до ст.6 Закону ” Про іпотеку” будівля (споруда), що передається в іпотеку розташована на земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на праві власності, така будівля (споруда) підлягає передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою, у зв’язку з цим на час посвідчення правочину нотаріусу мають бути подані усі документи.

2. Посвідчити договір іпотеки житлового будинку, а після отримання грошової оцінки земельної ділянки посвідчити окремо договір іпотеки земельної ділянки, а потім внести зміни до першого договору щодо об’єднання предметів іпотеки.

3. Грошова оцінка земельної ділянки при посвідчені договорів іпотеки є обов’язковою відповідно до закону України “Про оцінку земель”.

4. Посвідчити договір іпотеки житлового будинку, а після надання грошової оцінки земельної ділянки посвідчити зміни до договору іпотеки, відповідно до якого внести доповнення до пункту договору щодо предмету іпотеки.

5. Грошова оцінка земельної ділянки при посвідчені договору іпотеки житлового будинку на якій він розташований не є обов’язковою.

Коментарів: 1
  1. Наталія

    Вірна 1 точно, на екзамені за практику 48

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: