Задача № 113

Після смерті у 2008 гр. А. на спадкування його майна претендують:

– дружина (гр. Б.)

– батько, інвалід І групи.

Спадкове майно складається з трьохкімнатної квартири та автомобіля. Спадкодавець залишив заповіт на все майно на ім”я дружини (гр. Б.).

Яким чином буде оформлятися спадкова справа?

1. Спадкодавець залишив заповіт на все майно на свою дружину гр. Б. Дружина отримає все майно.

2. Батько отримає 1/2 квартири та 1/2 автомобіля 2 свідоцтва про право на спадщину на обов’язкову частку. Дружина отримає 3/4 на квартиру та 3/4 на автомобіль 2 свідоцтва про право на спадщину за заповітом.

3. Спадкодавець залишив заповіт на все майно на свою дружину гр. Б , але згідно ст. 1241ЦК батько , як інвалід І групи має право на обов’язкову частку, яка буде складатися із 1/2 того, що належалось йому за законом. З урахуванням цього визначаємо частки батька та дружини: Батько отримає 1/4 квартири та 1/4 автомобіля 2 свідоцтва про право на спадщину на обов’язкову частку. Дружина отримає 3/4 на квартиру та 3/4 на автомобіль 2 свідоцтва про право на спадщину за заповітом.

4. Батько укладуть договір про користування конфетними часинами квартири.

5. Згідно ст. 1241 ЦК батько, як інвалід І групи має право на обов’язкову частку. Батько отримає 1/2 квартири та 1/2 автомобіля 2 свідоцтва про право на спадщину на обов’язкову частку. Дружина отримає 1/4 на квартиру та 1/4 на автомобіль 2 свідоцтва про право на спадщину за заповітом.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: