Задача № 110

При посвідченні договору купівлі-продажу квартири Антонюк Р.К. з’ясувалось, що у квартирі зареєстровані сестра Антонюк Р.К.

Колобова О.К. та її онука Шук С.Т. (12 років).

Нотаріус відмовив у посвідченні договору. Чи правомірно вчинив нотаріус?

1. Нотаріус вправі посвідчити такий договір за наявності дозволу органу опіки та піклування на укладення такого договору за участю малолітнього (стаття 177 Сімейного Кодексу України).

2. Правомірно, оскільки статтею 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей» визначено, що для вчинення будь-яких правочинів стосовно нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, потрібна попередня згода органів опіки та піклування. Нотаріус вправі посвідчити такий договір за наявності дозволу органу опіки та піклування на укладення такого договору за участю малолітнього відповідно до статті 177 Сімейного Кодексу України, 17 Закону України «Про охорону дитинства» та 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей».

3. Правомірно, оскільки статтею 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей» визначено, що для вчинення будь-яких правочинів стосовно нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, потрібна попередня згода органів опіки та піклування.

4. Нотаріус вправі посвідчити такий договір за наявності дозволу органу опіки та піклування на укладення такого договору за участю малолітнього згідно статті 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей». 5. Нотаріус вправі посвідчити такий договір за наявності дозволу органу опіки та піклування на укладення такого договору за участю малолітнього згідно статті 17 Закону України «Про охорону дитинства».

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: