Задача № 107

Прокопенко В.К., який помер 5 жовтня 2005 року, заповідав належний йому на праві особистої приватної власності житловий будинок в рівних частинах двом дочкам. До нотаріуса із заявою про прийняття спадщини звернулися дві дочки та дружина 1949 року народження.

Які свідоцтва і на які частки спадкового майна будуть видані нотаріусом та яка частина житлового будинку буде належати кожному із спадкоємців?

1. Кожній дочці дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом по 1/4 частці житлового будинку, а також свідоцтво про право на спадщину за законом по 1/4 частці житлового будинку.

2. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на /г частку житлового будинку та дочкам буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на ‘А частку кожній. Частини житлового будинку, які належатимуть кожному із спадкоємців, будуть відповідати часткам у спадковому майні.

3. Кожній дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом по 1/2 частці житлового будинку. Частини житлового будинку, які належатимуть кожному із спадкоємців, будуть відповідати часткам у спадковому майні.

4. Кожній дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 частин житлового будинку, а дружині свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову частку на 1/6 частину житлового будинку. Частини житлового будинку, які належатимуть кожному із спадкоємців, будуть відповідати часткам у спадковому майні.

5. Кожній дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом по 1/3 частці житлового будинку та дружині буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/3 частку житлового будинку. Частини житлового будинку, які належатимуть кожному із спадкоємців, будуть відповідати часткам у спадковому майні.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: