Задача № 100

Кравець І.А., перебуваючи у лікарні, виявив бажання скласти заповіт на користь своєї дочки. Так, заповіт містив назву документу, відомості про заповідача (прізвище, ім’я по батькові, місце проживання заповідача, реєстраційний номер за даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, реквізити паспорта, дата та місце народження), розпорядження заповідача щодо належного йому майна, документ закінчувався підписами: заповідача, завідувача відділенням, у якому хворий перебував на лікуванні, головного лікаря. Крім того, на заповіті була проставлена печатка лікарні, вихідний штамп та дата на штампі.

Вкажіть, які порушення допущені при його складанні та посвідченні.

1. Заповіт може бути посвідчений головним лікарем, його заступником з медичної частини або черговим лікарем цієї лікарні.

2. У тексті заповіту не передбачено умови прийняття спадщини, перелік майна померлого, а також відсутні підписи щонайменше трьох свідків, які мали бути присутніми при посвідченні заповіту.

3. У тексті заповіту не передбачено місце та час складання заповіту, не проставлений реєстрований номер заповіту, відсутній посвідчувальний напис, заповіт посвідчений без присутності свідків та неналежною особою – завідувачем відділенням.

4. Заповіт є нікчемним і видача свідоцтва про право на спадщину є неможливою.

5. У тексті заповіту не передбачено місце та час складання заповіту, не проставлений реєстровий номер заповіту.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: