Задача № 94

До нотаріуса звернулися посвідчити договір купівлі-продажу житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами, та зареєструвати в Державному реєстрі речових прав «Продавець» та «Покупець». «Продавцем» були подані таки документи: договір дарування на нерухоме майно від 1990 року, технічний паспорт від 2005 року, експертна оцінка, довідка про склад сім’ї, документи на землю. З вище поданих документів вбачалося, що в технічному паспорті є додаткові споруди, а саме: сарай, 1991 ріку побудови та літній душ, 1991 ріку побудови. Які дії нотаріуса?

1. Нотаріус посвідчує договір купівлі-продажу та реєструє його, з внесенням всіх споруд, які зазначені у технічному паспорті, в зв’язку з тим, що об’єкти, яких рік побудови до 05 серпня 1992 року не потребують додаткових актів про прийняття в експлуатацію.

2. Нотаріус пропонує звернутися «Продавцю» до відповідної реєстраційної служби за видачею нового правовстановлюючого документу.

3. Нотаріус посвідчує договір купівлі-продажу та реєструє його, з внесенням всіх споруд, які зазначені у технічному паспорті, за умовою, якщо «Продавець» пред’явить документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта.

4. Нотаріус не бере до уваги технічний паспорт, тому що він не являється правовстановлюючим документом, та зі спокійною душею посвідчує договір та реєструє його.

5. Нотаріус посвідчує договір купівлі-продажу та реєструє його, з внесенням всіх споруд, які зазначені у технічному паспорті, якщо «Продавець» пред’явить, йому рішення на будівництво вище зазначених споруд.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: