Задача № 70

8 січня 2004 року гр. Л., яка перебувала в будинку для осіб похилого віку, склала заповіт, на все майно, на користь своєї сусідки гр. П., який був посвідчений державним нотаріусом, а 10 травня 2004 року вона померла.

Після її смерті стало відомо, що є заповіт гр. Л., на все майно, який був посвідчений 19 квітня 2004 року директором цього будинку на користь будинку для осіб похилого віку. Гр. П. вважає останній заповіт незаконним, так як згідно діючого законодавства не передбачає можливості посвідчувати заповіт директором будинку на користь установи, керівником якої він виступає. Вирішіть цю справу.

1. Заповіт не дійсний, так як посадові особи не вправі посвідчувати заповіти на користь установи, керівником якої він виступає.

2. Порушень немає – заповіт є дійсним.

3. Закон в ст. 9 Закону України „Про нотаріат” не визначає, що особи яки зазначені в ст. 40 України „Про нотаріат” посадові особи, перелічені у статті 40 цього Закону, не вправі посвідчувати заповіти на користь установи, керівником якої він виступає.

4. Закон в ст. 9 Закону України „Про нотаріат” не визначає, що особи яки зазначені в ст. 40 України „Про нотаріат” посадові особи, перелічені у статті 40 цього Закону, не вправі посвідчувати заповіти на користь установи, керівником якої він виступає. Отже такий заповіт має місце у справі. Якщо сусідка П. вважає, що заповіт не відповідав волевиявленню гр.Л. вона має право звернутись з цим питанням щодо оскарження цього заповіту.

5. Якщо сусідка П. вважає, що заповіт не відповідав волевиявленню гр.Л. вона має право звернутись з цим питанням щодо оскарження цього заповіту.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: