Задача № 59

В січні 2004 року рішенням суду був розірваний шлюб між подружжям С. Через рік гр. С. загинув у автокатастрофі. Колишня дружина звернулась до нотаріальної контори з проханням видати їй свідоцтво про право на спадщину житлового будинку, що був особистою власністю померлого. Також, в нотаріальну контору прийшла сестра померлого і подала заяву про прийняття спадщини після померлого гр. С. Інших осіб, які б претендували на спадщину не було.

Кому та в яких частках буде видане свідоцтво про право на спадщину?

Як в даному випадку повинен вчинити нотаріус?

1. Сестра померлого спадкоємця II черги має право на спадщину на підставі ст.1262, тому вона отримає свідоцтво на спадщину за законом на житловий будинок.

2. На підставі ст. 105, 114 СКУ шлюб подружжя був припинений, тому дружина не має права на спадкування після свого чоловіка. Сестра померлого спадкоємця II черги має право на спадщину на підставі ст.1262, тому вона отримає свідоцтво на спадщину за законом на житловий будинок.

3. На підставі ст. 105 СКУ шлюб подружжя був припинений. Сестра померлого спадкоємця має право на спадщину на підставі ст.1262.

4. Шлюб подружжя був припинений, тому дружина не має права на спадкування після свого чоловіка. Сестра померлого спадкоємця II черги має право на спадщину на підставі ст.1262.

5. На підставі ст. 105, 114 СКУ шлюб подружжя був припинений, тому дружина не має права на спадкування після свого чоловіка.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: