Задача № 58

В державній нотаріальній конторі 10 січня 2006 року заведено спадкову справу до майна померлої 15 серпня 2003 року громадянки за заявою її чоловіка та двох малолітніх дітей. Судовим рішенням визнано чоловіка винним у смерті його дружини, але звільнено від відбування покарання у зв’язку із застосуванням амністії. Чоловік звернувся до державної нотаріальної контори за одержанням свідоцтва про право на спадщину на частину у спадщині, що залишилася після померлої дружини.

Необхідно встановити коло спадкоємців та їх частки у спадщині.

1. Чоловік має право лише на виділ його частки у спільному майні подружжя.

2. Якщо чоловік умисно позбавив дружину життя то чоловіка, згідно п.1 ст.1224 ЦК України, буде усунуто від права на спадкування.

3. Якщо в рішенні суду було вказано, що чоловік умисно позбавив дружину життя, то чоловіка, згідно п.1 ст.1224 ЦК України, буде усунуто від права на спадкування. В цьому випадку спадкоємцями будуть двоє малолітніх дітей а рівних частках, тобто 1/4 частини спадкового майна.

4. Якщо в рішенні суду було вказано, що чоловік умисно позбавив дружину життя, то чоловіка, згідно п.1 ст.1224 ЦК України, буде усунуто від права на спадкування. В цьому випадку спадкоємцями будуть двоє малолітніх дітей а рівних частках, тобто ‘А частини спадкового майна. Чоловік має право лише на виділ його частки у спільному майні подружжя. Як батько 2 дітей не позбавленний батьківських прав, тому діє як законний представник при оформленні спадщини на імя малолітніх дітей. В цьому випадку спадкоємцями будуть двоє малолітніх дітей а рівних частках, тобто ‘А частини спадкового майна.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: