Задача № 34

Після смерті гр. Т. на його спадщину претендували дві його дочки – гр. А. та гр. 1. Маючи намір отримати все майно, гр. І. стала вимагати, щоб сестра відмовилась від своєї частини на її користь, погрожуючи в іншому разі розголосити сімейну таємницю останньої. Гр. А., підкорившись вимогам сестри, подала заяву до нотаріуса про відмову від спадщини на користь гр. І. Незабаром, після видачі нотаріусом на ім’я гр. І. свідоцтва про право на спадщину, гр. А. змінила своє рішення і звернулась до нотаріуса з заявою, в якій ставила питання про визнання її відмови від спадщини недійсним.

Як повинен відреагувати нотаріус на дану заяву? Які роз’яснення повинен дати нотаріус в даному випадку?

1. Нотаріус роз’яснює гр. А строк на прийняття спадщини і зміни заяви на відмову визначений ЦК в 6 місячний термін, тому вона повинна звернуться до суду.

2. Нотаріус роз’яснює гр. А , що вона повинна звернуться до суду і визначити що заява про відмову була нею написана під тиском гр. І.

3. Нотаріус роз’яснює гр.А. строк на прийняття спадщини і зміни заяви на відмову визначений ЦК в 6 місячний термін, та повідомляє, свідоцтво про право на спадщину видане гр.І. тому вона повинна звернуться до суду і визначити що заява про відмову була нею написана під тиском гр.І., про що нотаріусу не було відомо при видачі спадщини.

4. Нотаріус роз’яснює гр. А строк на прийняття спадщини і зміни заяви на відмову визначений ЦК в 6 місячний термін.

5. Нотаріус роз’яснює гр.А статтю 1273 Цивільного кодексу України та те що вона повинна звернуться до суду і визначити що заява про відмову була нею написана під тиском гр.Л, про що нотаріусу не було відомо при видачі спадщини.



Коментарів: 1
  1. Наталія

    Відповідь 2 точно правильна, в дівчини по практиці 48.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: