Задача № 176

До нотаріуса звернувся гр. Самойлов В. В., з проханням посвідчити договір дарування 52/200 домоволодіння та реєстрації його на ім’я доньки. З поданих документів, а саме з технічного паспорта вбачалося, що є самочинно прибудована прибудова до житлового будинку. Гр. Самойлов В. В., пояснив, що ця прибудова побудована його співвласником.

Дії нотаріуса?

1. Нотаріус посвідчує договір та реєструє його, якщо співвласник подасть нотаріусу заяву, на якій підпис буде засвідчено нотаріусом, про те що, прибудова, яка прибудована до житлового будинку побудована ним.

2. Нотаріус не бере до уваги технічний паспорт, тому що він не являється правовстановлюючим документом, та зі спокійною душею посвідчує договір та реєструє його.

3. Відмовляє гр. Самойлову В. В. в посвідченні договору, в зв’язку з тим, що у нього нема Договору про порядок володіння та користування спільним майном або конкретними його частинами, який є невід’ємною частиною правовстановлюючого документа (при укладанні договору щодо порядку володіння та користування майном, яке підлягає реєстрації).

4. Нотаріус посвідчує договір та реєструє його, при наявності довідки з БТІ про те що: прибудова дійсно побудована співвласником домоволодіння.

5. Нотаріус посвідчує договір та реєструє його не звертає уваги на прибудову, в зв’язку з тим що ця прибудова побудована співвласником гр. Самойлов В. В.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: