Задача № 173

Після померлого гр. України, останнім місцем проживання якого було м. Москва, залишилось спадкове майно (квартира, яка знаходилась у приватній власності спадкодавця в м. Москві, і розташована в м. Київ дача, а також гроші, які знаходилися на рахунках у банках м. Київ та м. Москва). Спадкоємцями є діти померлого – громадяни України. В якій країні буде здійснюватись оформлення спадкових прав спадкоємцями, які є громадянами України, з урахуванням вимог Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах, підписану 22.01.1993 року у м. Мінську?

1. Квартира та грошовий вклад у м. Москва – у Росії, дача та грошовий вклад в м. Київ – в Україні.

2. Квартира (м. Москва), всі грошові вклади – у РФ, дача (м.Київ), за місцем знаходження – в Україні (ст. ст. 45, 48 Конвенції про правову допомогу і праві відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах).

3. За місцем проживання спадкоємців, так як спадкоємці є громадянами України, то оформлення прав на всі види спадкового майна буде здійснюватись на території України.

4. Видача свідоцтв про право на спадщину є виключною компетенцією консульських установ тих держав, на території яких знаходиться рухоме та нерухоме майно.

5. На території РФ, оскільки померлий мав останнє місце проживання на території цієї держави.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: