Задача № 160

Громадянин Сидоров укладає з банком договір іпотеки, в забеспечення іпотечного договору передає свій будинок разом із земельною ділянкою (що належать йому на праві приватної власності), однак у день оформлення іпотечного договору у нотаріуса з’ясовується, що громадянин Сидоров не встиг вчасно зробити оцінку земельної ділянки і вирішив, що це він зможе зробити потім.

Які дії нотаріуса у цьому випадку?

1. Посвідчити договор іпотеки будинку, а після того, як зробить гр. Сидоров оцінку земельної ділянки посвідчити зміни до договору іпотеки.

2. Оцінка земельної ділянки при посвідчені договорів іпотеки є не обов’язковою відповідно до закону України “Про оцінку земель”.

3. Посвідчити договор іпотеки будинку та земельної ділянки, якщо в договорі буде зазначено, шо Сторони домовилися про вартість об’єкта.

4. Посвідчити договор іпотеки будинку та земельної ділянки, якщо експерт банку надасть заключення риночної вартості земельної ділянки.

5. Відмовити у вчиненні нотаріальної дії. Відповідно до ст.6 Закону ” Про іпотеку” будівля (споруда), що передається в іпотеку розташована на земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на праві власності, така будівля (споруда) підлягає передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: