Задача № 145

У 2005 році помирає гр. А. на спадкування майна померлого претендують: – донька від першого шлюбу (гр. Б) – жінка, з якою він перебував у фактичних шлюбних відносинах (гр. В.) – двоє спільних з гр. В синів (гр. Г., Д.) Спадкове майно складається з будинку, придбаного померлим у період перебування у фактичних шлюбних відносинах з гр. В.

Хто та в якій черговості закликається до спадкування?

Яка частина спадкового майна буде належати гр. В?

1. Усі є спадкоємцями першої черги та будуть спадкувати за законом.

2. Спадкоємці І черги донька, син, син . від 1 шлюбу гр.Б. Усі вони успадкують 1/ 2 часку батька.

3. Спадкове майно померлого є спільною сумісною власністю з гр.В, та буде складатися з 1/ 2 будинку, оскільки набуто ним у період перебування з нею у фактичних шлюбних відносинах. Разом з тим сама гр. В буде відноситься до спадкоємців тільки 4 черги на підставі ст. 1264ЦК при урахуванні цього визначаємо коло спадкоємців І черги – ними будуть: -донька від 1 шлюбу гр.Б -син гр.Г -син гр.Д Усі вони успадкують 1/ 2 часку батька гр.А в рівних частках – по 1/6 кожен.

4. Спадкове майно померлого є спільною сумісною власністю з гр.В. Сама гр. В буде відноситься до спадкоємців тільки 4 черги, коло спадкоємців першої черги донька від 1 шлюбу гр.Б, -син гр.Г, син гр.Д. Усі вони успадкують 1/ 2 часку батька.

5. Спадкове майно померлого є спільною сумісною власністю з гр.В, та буде складатися з 1/ 2 будинку вона є спадкоємецею 4 черги Спадкоємці першої черги донька, син, син.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: