Задача № 125

Після смерті Іванової 1.1. залишилась квартира, одержана в спадщину після смерті її матері. До нотаріуса звернулись чоловік померлої Петро, син померлої Андрій та дочка від першого шлюбу Тетяна, яка подала заяву про відмову від спадщини на користь її батька Степана. Чоловік Петро просив видати свідоцтво про право власності на 14 частку.

Які свідоцтва повинен видати нотаріус?

1. Нотаріус видає свідоцтва про право на спадщину на квартиру в таких частках: по 14 частці чоловіку Петру та сину Андрію. Нотаріус роз’яснює чоловіку Петру, що квартира не є в спільній сумісній власності.

2. Нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину по 1/3 частці чоловіку Петру, сину Андрію та батьку Тетяни – Степану, а чоловіку Петру пояснює, що квартира не була в спільній сумісній власності подружжя.

3. Нотаріус роз’яснює чоловіку Петру, що квартира належала його дружині на праві особистої приватної власності та відмовляє у видачі свідоцтва про право власності. Дочці Тетяні роз’яснює, що вона може відмовитись від своєї частки тільки в користь спадкоємців за законом, а її батько в коло спадкоємців не входить, та видає свідоцтва про право на спадщину в рівних частках чоловіку Петру та сину Андрію.

4. Нотаріус видає свідоцтво про право власності на 14 частку квартири чоловіку Петру, та свідоцтва про право на спадщину по 1/3 частці від спадкового майна (1/2 частки квартири) чоловіку Петру, сину Андрію та дочці Тетяні.

5. Нотаріус видає свідоцтво про право власності на 14 частку чоловіку Петру, а на 14 частку квартири – свідоцтва про право на спадщину по 1/3 частці кожному – чоловіку Петру, сину Андрію та батьку Тетяни – Степану.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: