Задача № 101

У нотаріальну контору звернувся директор ломбарду з проханням накласти заборону на відчуження майна померлого гр. Іванова, через півроку після його смерті, тому що він здав у ломбард золоті прикраси, не викуплені ним дотепер, хоча термін їх зберігання закінчився більш, ніж півроку назад. Прикраси через їх невисоку цінність ломбарду реалізувати не можливо, у зв’язку з чим виникла необхідність накласти заборону на відчуження майна гр. Іванова з метою компенсації витрат, що зазнав ломбард через прийняття речей гр. Іванова.

Дії нотаріуса?

1. Нотаріус накладає заборону на майно спадкоємців померлого гр. Іванова.

2. Нотаріус накладає заборону за повідомленням ломбарду при одержанні повідомлення про смерть особи, за місцем відкриття спадщини.

3. Нотаріус відмовляє у накладенні заборони, в зв’язку з тим, що законом не передбачено накладання заборони при цьому випадку.

4. Нотаріус відмовляє у накладенні заборони, в зв’язку з тим, що заборона накладається тільки до шести місяців з часу відкриття спадщини.

5. Нотаріус накладає заборону за повідомленням органу опіки та піклування в звязку з тим, що гр. Іванов був на день смерті пенсіонер.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: