При вирішенні питань, що стосуються життя дитини, має бути врахована думка самої дитини з моменту, коли:

Коментарів: 3
  1. Валерій

    дитина має право висловлювати свою думку тоді, коли вона досягає певного рівня розвитку, який дозволяє дитині мати власний по­гляд на те чи інше питання, що стосується її інтересів (вибір за­кладу освіти, форми навчання, організації дозвілля тощо). З цього ж моменту дитина має право бути вислуханою в ході су­дового або адміністративного розгляду спору, що стосується приватних інтересів. Зокрема, вона може висловлювати свою думку при вирішенні між батьками, іншими особами спору щодо її вихо­вання

  2. юлия

    дитина має право висловлювати свою думку тоді, коли вона досягає певного рівня розвитку, який дозволяє дитині мати власний по­гляд на те чи інше питання, що стосується її інтересів(Конвенція про права дитини)

  3. Ірина

    Стаття 171 СКУ

    1. Дитина має право на те, щоб бути вислуханою батьками, іншими членами сім’ї, посадовими особами з питань, що стосуються її особисто, а також питань сім’ї.

    2. Дитина, яка може висловити свою думку, має бути вислухана при вирішенні між батьками, іншими особами спору щодо її виховання, місця проживання, у тому числі при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав, поновлення батьківських прав, а також спору щодо управління її майном.

    3. Суд має право постановити рішення всупереч думці дитини, якщо цього вимагають її інтереси.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: